OVER LEATHER MASTER

Wie zijn wij?

Alle producten worden ontwikkeld en geproduceerd door Uniters s.p.a. in Montecchio Maggiore Italië. Uniters is een wereldwijde organisatie welke onderhoudsproducten produceert voor alle type materialen. Zoals leer, textiel, hout, steen etc. Daarnaast zijn wij ook specialist in het herstellen van beschadigingen op leer. Dit gebeurd vaak middels service contracten die aangekocht kunnen worden op nieuwe meubels. Uniters verkoopt meer dan een miljoen contracten per jaar. Ook zijn wij ISO gecertificeerd!
Meer informatie kunt u vinden op deze site waar ook een introductie film te zien is:
http://www.uniters.com/unt_us_en/about-uniters

Leather Master is een door het Uniters Onderzoekscentrum ontworpen productenlijn voor het reinigen, beschermen en repareren van bekleding, kledingstukken en andere uit leder gemaakte producten.

De lijn omvat reinigingsproducten die voor alle leersoorten bedacht zijn (aniline, nubuck en gedekverfd), alsook producten voor reparatie van leder voor zowel huishoudelijk als professioneel gebruik.

'Ook in de oudheid werd leer al door de mens gebruikt.'

Hieronder volgen enkele van de redenen waarom leer een zo gewaardeerd artikel is:

  • Het is een uiterst resistent materiaal. Om een leren bekleding te kunnen doorboren is een druk van meer dan 180 kg (1764,01 N) nodig.
  • Bekend is de weerstand van leer tegen scheuren: daarom wordt leer gebruikt als materiaal om er borstbeschermers, riemen en schoenveters van te maken.
  • Het is niet ontvlambaar en het is het enige materiaal dat in de luchtvaart kan worden gebruikt zonder dat het een behandeling voor vuurvastheid hoeft te ondergaan.
  • Als leer op de juiste manier wordt behandeld heeft het een buitengewoon lange levensduur; experts schatten dat leer gemiddeld 4 keer langer meegaat dan textielproducten. En hoe ouder het leer hoe meer karakter het uitstraalt.
  • Leer veroorzaakt geen allergie, kan heel goed worden afgestoft en is dus ideaal voor wie allergisch voor stof is.
  • Wanneer je op leer plaatsneemt voelt het niet warm of koud aan. Het leer heeft normaal gesproken dezelfde temperatuur als zijn omgeving en neemt bij contact met het lichaam de temperatuur ervan aan.
  • Leer is in een oneindig aantal kleuren, effecten, structuren en reliëfs verkrijgbaar. Vanwege de grote veelzijdigheid van dit materiaal kan het in vele sectoren worden toegepast, zoals in de mode, voor meubelinrichting, stoffering van auto’s, schoenen- en tassenfabricage, etc.
  • Leer is een prestigieus materiaal. Als materiaal voor autobekleding en voor interieurartikelen is het leer een alternatief van excellente kwaliteit.

Multimaster International B.V. is officieel distributeur van Uniters s.p.a. (Leather Master, Textile Master, Wood Master ect.)

Multimaster International B.V.
Van Schijndelstraat 11
5145 RE Waalwijk
Tel: +31 (0)416 - 651 322
E: info@leathermaster.nl
Openingstijden ma t/m vrij 09:00 - 17:00
Afhalen niet mogelijk
KvK-nummer: 18.076.072
Btw-identificatienummer: NL8136.79.308.B01